Invictus

El naixement d'una nació

  • Nelson Mandela (Morgan Freeman) és elegit president de Sud-àfrica.
  • VÍDEO: Tràiler doblat al castellà
  • VÍDEO: Tràiler en versió original

A punt de passar a ser octogenari, i després de l'èxit de Gran Torino, l'incombustible Clint Eastwood presenta la pel·lícula més comercial de la seva carrera, Invictus, adaptació fidel del llibre de John Carlin El factor humà, que narra la pujada al poder de Nelson Mandela i el seu intent per unificar una nació esquerdada pels anys de l'Apartheid a través de l'esport rei: el rugbi.

Protagonitzada per Morgan Freeman, en el paper de Nelson Mandela, i Matt Damon com el capità dels Springboks (nom de la selecció sud-africana), narra la història de l'arribada al poder de Mandela després d'haver estat anys reclòs a la presó i la seva decisió de buscar la manera de resoldre la divisió profunda que vivia el seu país després del triomf de la majoria negra. És així com troba en el rugbi (esport dominat i seguit majoritàriament pels blancs) i la imminent celebració del campionat mundial a Sud-àfrica la manera d'unificar el país i fer néixer un sentiment de nació. El seu principal aliat esdevé el capità de l'equip nacional, François Pienaar. L'objectiu: guanyar el campionat.

El veterà director aconsegueix, ni que sigui fent ús de tòpics i subratllats (tendència que en general dosifica i de la qual aquí abusa), esbossar un retrat emocionant que va directament a tocar la fibra de l'espectador. Perquè Invictus no només és un relat de política i esport, és un relat d'emocions.

Direcció: Clint Eastwood. Intèrprets: Morgan Freeman, Matt Damon.
http://invictusmovie.warnerbros.com/
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Invictus

«Invictus»

Gènere: Drama
Direcció: Clint Eastwood.
Intèrprets: Morgan Freeman, Matt Damon.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [ep]

Publicat a