En tierra hostil

La guerra: un joc mortal

  • Desactivar bombes és jugar diàriament amb la mort.

Si la guerra és l'infern, doncs per què atreu tants militars? L'acció, l'adrenalina, l'armament, el combat... poden convertir-se en una droga, molt difícil de deixar.

Kathryn Bigelow (Dies estranys, Le llaman Bodhi) adapta una narració en primera persona escrita pel periodista Mark Boal (un enviat especial que va viure una temporada amb una unitat especial de desactivació de bombes) per deixar constància d'aquesta atracció pel joc mortal que pot ser participar en una guerra. En tierra hostil (The hurt locker), escollida per l'associació de crítics nord-americans com el millor film de l'any 2009, segueix la intensa vida d'una brigada de soldats d'elit artificiers encarregats de realitzar un dels treballs més perillosos que existeixen: el d'artificier, amb la tasca de desactivar bombes en zones de combat.

La pel·lícula se centra en com l'arribada d'un nou sergent en una d'aquestes unitats sacseja les seves vides amb la seva propensió a convertir-ho tot en un joc mortal.

Acció, ritme trepidant i realisme exacerbat són les armes amb què la realitzadora atrapa l'espectador, ja des que el primer fotograma detona a la pantalla.

«The hurt locker». Direcció: Kathryn Bigelow. Intèrprets: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Guy Pearce.
http://thehurtlocker-movie.com/
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
En tierra hostil

«En tierra hostil»

Gènere: Thriller
Direcció: Kathryn Bigelow.
Intèrprets: Jeremy Renner, David Morse, Ralph Fiennes.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [ep]

Publicat a