Un hombre soltero

Colin Firth, actor de moda

Colin Firth recelava amb motiu quan una icona de la moda de la categoria de Tom Ford li va proposar interpretar Un hombre soltero. No és que tingués cap prejudici per interpretar un professor universitari homosexual, destrossat per la mort en accident de l'home que estima, mentre els Estats Units estan immersos en la crisi dels míssils de Cuba. Però tenia por que el responsable de revifar companyies com Gucci i Yves Saint-Laurent pogués convertir el seu debut com a director de cinema en un exercici esteticista i buit.

Les primeres converses amb Tom Ford van començar a esvair els seus dubtes a l'actor i la darrera Mostra de Venècia va certificar que els temors eren infundats, atorgant-li la copa Volpi al millor secundari. I encara més: aquest etern secundari, a punt ja de complir 50 anys, ha aconseguit també la seva primera nominació a l'Oscar. Aquestes i altres distincions han valorat la seva complexa composició. No és fàcil interpretar un home completament abatut, amb pulsions suïcides, que alhora vesteix de manera impecable i no perd la dignitat en cap moment. Molts actors s'estimbarien en el precipici de la sobreactuació. Ell, en canvi, es fica el públic a la butxaca. L'ajuda, en part, l'acurat treball del jove director de fotografia català Eduard Grau, que utilitza els colors per expressar l'àmplia paleta d'emocions del protagonista.

«A single man.». Direcció: Tom Ford. Intèrprets: Colin Firth, Julian Moore, Matthew Goode.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Un hombre soltero

«Un hombre soltero»

Gènere: Drama
Direcció: Tom Ford.
Intèrprets: Colin Firth, Julianne Moore, Matthew Goode.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a