Shutter Island

Un Scorsese paranoic

Fa tres anys, Martin Scorsese va aconseguir un dels pocs reptes que tenia pendents, guanyar l'Oscar. El va aconseguir amb Infiltrados, la seva setena nominació, i es diria que ha tingut una mena d'efecte alliberador. Com si ja no estigués obligat a crear productes de prestigi, ha dirigit des de llavors un documental sobre els Rolling Stones i la gran producció Shutter island. La que pot ser, diuen, la seva pel·lícula més comercial. Un títol en la línia de Cape fear (El cap de la por), però amb les peces i els ajustaments necessaris per poder esdevenir un dels èxits de la temporada.

Quarta col·laboració amb Leonardo DiCaprio, el film adapta una novel·la de Dennis Lehane, l'autor de Mystic river. S'ambienta en una època de paranoia, els anys cinquanta, i en un entorn inquietant, un psiquiàtric per a malalts mentals perillosos situat en un illot.

Scorsese aboca tota la seva saviesa i els seus coneixements dels clàssics, particularment del cinema dels cinquanta, en un thriller policíac al voltant de la bogeria en què es desdibuixen els límits entre realitat i paranoia.

Direcció: Martin Scorsese. Intèrprets: Leonardo DiCaprio, Ben Kingsley, Mark Ruffalo, Michelle Williams.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Shutter Island

«Shutter Island»

Gènere: Thriller
Direcció: Martin Scorsese.
Intèrprets: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a