The lovely bones

La irrupció del mal

Criatures celestials va ser la pel·lícula amb què Peter Jackson va voler demostrar unes ambicions artístiques que anaven més enllà del gore desbocat de Mal gust i Braindead, tan divertides com desmanegades.

Ara, entre King Kong i la postproducció de la primera entrega de Tintin que ha impulsat amb Steven Spielberg, Jackson torna a un univers similar amb The lovely bones, adaptació de la novel·la d'Alice Sebold que torna a descriure una tèrbola història criminal sobre la interrupció de la innocència adolescent, combinant realitat i fantasia.

Crònica d'un assassinat pedòfil, indagació en l'escapçada vida de la família de la víctima i observació del que ha deixat darrere seu per part d'aquesta –des d'un més enllà tirant a kitsch–, The lovely bones ha estat acusada pels seus detractors de simplificar i esquematitzar l'original literari. I és cert que la pel·lícula –entre el psychothriller i la fantasia sobrenatural– grinyola a estones; però en els seus millors moments resulta una dolorosa exploració de la irrupció del mal en la vida quotidiana; ofereix algun notable tour de force narratiu; i està excel·lentment interpretada (Stanley Tucci està nominat a l'Oscar pel seu llefiscós personatge). I almenys afronta el risc sense por del ridícul.

EUA-GB-Nova Zelanda, 2009. Direcció: Peter Jackson. Intèrprets: Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Stanley Tucci, Susan Sarandon, Saoirse Ronan.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
The lovely bones

«The lovely bones»

Gènere: Fantàstic
Direcció: Peter Jackson.
Intèrprets: Rachel Weisz, Mark Whalberg, Saoirse Ronan.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a