El libro de Eli

Apocalipsi i arts marcials

Els Coen, els Dardenne, els Farrelly, els Pang... La llista de germans que triomfen al cinema és llarga, i hi podem trobar un referent per a Allen i Albert Hughes: els Wachowski. Com la trilogia The Matrix, El libro de Eli es mou al terreny de joc de les arts marcials i la ciència-ficció tenyida de referències teològiques. El tercer ingredient d'aquesta superproducció és una ambientació postapocalíptica que recorda La carretera: han passat 30 anys des que una guerra nuclear ha arrasat la Terra, i els supervivents malviuen en un món dominat per violentes bandes. Denzel Washington és una mena de guerrer solitari, que porta un objecte cobejat per Gary Oldman i els seus sequaços: el darrer exemplar de la Bíblia.

La ironia d'aquesta història és que Washington defensa amb un sofisticat repertori d'arts marcials un llibre que predica que si reps una bufetada has de posar l'altra galta.

Direcció: Albert i Allen Hughes. Intèrprets: Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunis.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El libro de Eli

«El libro de Eli»

Gènere: Acció
Direcció: Allen i Albert Hughes.
Intèrprets: Denzel Washington, Gary Oldman.
Valoració crítica: [ep] [ep] [eb] [eb]

Publicat a