El escritor

El perill de saber massa

Des del seu arrest domiciliari a Suïssa, pendent de la seva possible extradició als Estats Units, Roman Polanski va veure com li atorgaven el premi al millor director a la darrera Berlinale. El distingien així, amb un guardó que alguns han titllat de polític, pel seu notable treball al thriller L'escriptor, adaptació d'una novel·la de Robert Harris.

Periodista polític abans de ser un escriptor d'èxit, Harris és un bon coneixedor de les interioritats de l'alta política. Aquesta història s'inspira de fet en Tony Blair, i gira al voltant dels interessos econòmics que hi havia darrere la intervenció britànica a l'Orient Mitjà, en una intriga política que no es deu allunyar gaire de la realitat, vist el que ha passat després de la publicació del llibre. Un Polanski en plena forma ho porta a la pantalla amb habilitat i sentit de l'espectacle, més atent a la tensió de la intriga que a l'acció espectacular i els efectes especials. Ewan McGregor interpreta un escriptor d'èxit que és contractat per escriure l'autobiografia de l'exprimer ministre britànic (Pierce Brosnan), que viu retirat en una petita illa a la costa est dels EUA. En aquest entorn claustrofòbic, descobreix connexions sospitoses entre l'ex-premier i la CIA, i s'adona que acostar-se a la veritat pot resultar molt perillós.

«The ghost writer». Direcció: Roman Polanski. Intèrprets: Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Olivia Williams.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El escritor

«El escritor»

Gènere: Thriller
Direcció: Roman Polanski.
Intèrprets: Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Kim Cattrall.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a