Soul Kitchen

Receptes de l'ànima

Després de guanyar l'Ós d'Or amb Contra la pared i el premi de Canes al millor guió per A l'altre costat, Fatih Akin se sentia «extenuat», i necessitava recordar-se que «la vida no només és dolor i introspecció». Així, doncs, abans de rodar la tercera pel·lícula que completarà una trilogia amb aquelles dues, va decidir recuperar un vell projecte inspirat en un amic d'infantesa, l'actor Adam Bousdoukos, i en la taverna que regentava al seu barri d'Hamburg.

Bousdoukos interpreta el propietari d'un caòtic restaurant a qui les coses no acaben de sortir bé: la dona l'ha deixat, té una hèrnia discal i el negoci no acaba de funcionar. La sort canvia quan contracta un nou cuiner, i el restaurant es posa de moda. Aleshores decideix viatjar a Xangai, per recuperar la seva xicota, i deixa el local a càrrec del seu germà, que està en llibertat condicional.

Pel·lícula optimista i plena de joie de vivre, habitada per personatges autèntics, Soul Kitchen és fidel a l'estructura i els paràmetres de la comèdia, però també a l'estil realista de Fatih Akin. La combinació dóna lloc a una comèdia original, una història universal sobre menjar, beure i passar-s'ho bé, que parteix de referents molt concrets, però que ja va demostrar a la Mostra de Venècia que connecta amb públics d'arreu del món.

Comèdia. Alemanya, 2009. Direcció: Fatih Akin. Intèrprets: Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Birol Ünel.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Soul kitchen

«Soul kitchen»

Gènere: Comèdia dramàtica
Direcció: Fatih Akin.
Intèrprets: Adam Bousdoukos.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a