Cinco minutos de gloria

En el nom del germà

Plantejada originalment com una producció televisiva sobre les seqüeles del conflicte d'Irlanda del Nord, Cinco minutos de gloria es va acabar rodant per al cinema gràcies a la participació de dos pesos pesants: el director alemany Oliver Hirschbiegel (L'experiment, L'enfonsament) i l'estrella nord-irlandesa Liam Neeson. L'origen d'aquest projecte té a veure amb l'atzar: la dona del productor, Eoin O'Callaghan, assajava una obra de teatre en una presó i va conèixer un home que havia complert condemna per assassinat i ara treballa en la resolució de conflictes entre presos.

Cinco minutos de gloria gira al voltant d'aquest personatge, interpretat per Neeson, i del germà petit de l'home que va matar (James Nesbitt), i que va ser testimoni de l'assassinat. Els fets que narra, però, són de ficció: el seu suposat encontre en un programa de televisió, punt de partida d'una reflexió al voltant de la difícil reconciliació entre víctimes i botxins. Amb el seu vigor narratiu habitual, Oliver Hirschbiegel reconstrueix l'escena de l'assassinat, el 1975, i després ens presenta els dos homes en l'actualitat, torturats encara pel que va passar quan només tenien 16 i 11 anys. Una història adaptable a «qualsevol lloc conflictiu del món», diu Liam Neeson.

«Five minutes of Heaven». Direcció: Oliver Hirschbiegel. Intèrprets: Liam Neeson, James Nesbitt, Anamaria Marinca. Drama, GB-Irlanda, 2009.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cinco minutos de gloria

«Cinco minutos de gloria»

Gènere: Thriller
Direcció: Oliver Hirschbiegel.
Intèrprets: Liam Neeson, James Nesbitt, Anamaria Marinca.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a