Alicia en el País de las Maravillas

Alícia al país de Burton

Pel·lícula a pel·lícula, des del ja llunyà 1985, Tim Burton ha anat construint un univers ple de màgia i fantasia, poblat de personatges excèntrics (Pe Wee, Beetlejuice, Eduard Manstisores...), no tan allunyat del País de les Meravelles imaginat per Lewis Carroll. En realitat, el director confessa que no ha estat mai gaire fan d'aquest clàssic infantil, però ha acceptat l'encàrrec d'adaptar-lo, i hi està connectat per una curiosa coincidència: viu a la mateixa casa de Londres que va pertànyer a Arthur Rackham, autor de les il·lustracions de l'edició del llibre del 1907.

Transcripció de l'obra a la cal·ligrafia d'un dels cineastes més originals de Hollywood, bastit amb la nova tecnologia 3D i amb una abundància de mitjans que fa posar els cabells de punta, aquesta nova Alicia té més a veure amb grans operacions comercials comandades per Burton (els dos Batmans, El planeta dels simis...) que amb les obres més personals del cineasta (La nòvia cadàver, Eduard Manstisores). Tot i que treballa amb el seu actor fetitxe, Johnny Depp, la pel·lícula no passa de ser un gran espectacle digital i estereoscòpic amb una pàtina de prestigi, que evoca altres mons imaginats pel cineasta amb força més encert i imaginació. Això sí, l'èxit comercial ha estat espectacular.

«Alice in Wonderland». Direcció: Tim Burton. Intèrprets: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway. Fantasia. EUA, 2010.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alicia en el País de las Maravillas

«Alicia en el País de las Maravillas»

Gènere: Fantàstic
Direcció: Tim Burton.
Intèrprets: Johnny Depp, Mia Wasikowska.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [ep]

Publicat a