La nana

Poder i submissió

Per a la seva segona pel·lícula, el director xilè Sebastián Silva ha partit de vivències personals fins al punt que la major part s'ha rodat a la casa de la seva família. La nana és una tragicomèdia amarga i cruel sobre la submissió i les relacions de poder que se centra en una institució molt freqüent a l'Amèrica Llatina, la de les criades d'origen humil que treballen i viuen amb una família acomodada, amb la qual poden passar molts anys de la seva vida. Tal com diu l'eslògan de la pel·lícula, acaben sent «gairebé» de la família, ja que la diferència de classes és un ingredient estructural de la seva relació amb els seus caps.

La nana explora amb acidesa i una aguda capacitat d'observació el conflicte intern que una d'aquestes persones –que ja pràcticament no té vida pròpia– viu quan veu la seva posició amenaçada. La pel·lícula va guanyar un parell de premis a l'edició del 2009 del Festival de Sundance.

Direcció: Sebastián Silva. Intèrprets: Catalina Saavedra, Claudia Celedón. Xile, 2009.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La nana

«La nana»

Gènere: Drama
Direcció: Sebastián Silva.
Intèrprets: Catalina Saavedra, Claudia Celedón.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a