Fantástico Sr. Fox

Una faula d'Anderson

Una sola lletra separa el cognom de Wes Anderson del de Hans Christian Andersen, però pertanyen a universos ben diferents. A través de pel·lícules com Els Tenenbaum, Viatge a Darjeeling o Life Aquatic, ha dibuixat un pintoresc i excèntric fresc sobre la condició humana que no té res a veure amb els contes de fades de l'autor danès del segle XIX. Ara, però,Anderson es passa a la faula.

Tal com va fer Tim Burton amb Charlie i la fàbrica de xocolata, Wes Anderson creua el seu camí amb el de Roald Dahl i substitueix els seus retrats i històries amb un punt freak per una història infantil, una faula amb diversos animals: la família de guineus protagonista, rates, sarigues... La vida bucòlica de Mr. Fox (amb veu de George Clooney a la versió original) junt amb la seva esposa (Meryl Streep) comença a trencar-se quan se li desperta inesperadament el seu instint de robar gallines. Però els grangers no li posaran les coses gens fàcils.

Wes Anderson ha optat per la tècnica de stop motion (filmar amb ninos fotograma a fotograma) i no ha canviat la seva manera de narrar històries pel fet de canviar de format: s'ha acostat al material amb la mateixa manera de dirigir que quan treballa amb imatge real. El film va estar nominat a l'Oscar al millor film animat, i ha tingut bones crítiques als EUA.

«The fantastic Mr. Fox». Direcció: Wes Anderson. Intèrprets: Director: Wes Anderson. Animació. EUA, 2009.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Fantástico Sr. Fox

«Fantástico Sr. Fox»

Gènere: Animació
Direcció: Wes Anderson.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a