Enemigos públicos

Qui va matar John Dillinger

Ja tocava. Entre tants robots transformables, cyborgs destructors i produccions destinades al públic familiar, una pel·lícula de lladres i policies que es reivindiqués com l'opció més destacada de la cartellera estiuenca. Michael Mann, el més clàssic dels cineastes moderns nord-americans, s'arma novament amb una càmera digital per conformar una altra obra mestra d'un dels gèneres més prolífics de Hollywood, el de gàngsters.

Com John Ford, i tot prenent la figura de John Dillinger, l'atracador de bancs més carismàtic dels anys trenta, Mann (El dilema, Collateral, Corrupción en Miami) recorre a la llegenda i refunda el mite d'aquell lladre de bancs que es va convertir en una celebritat. Com sempre, ho fa amb una combinació de realisme i to èpic molt propis, a través dels quals descriu no només el viatge interior d'aquest heroi fora de la llei , sinó també el del seu perseguidor, Melvin Purvis, l'agent de l'FBI que el va perseguir fins al final.

L'enfrontament dramàtic, a l'estil Heat, puja a nivells estratosfèrics gràcies al gran treball dels seus protagonistes, Johnny Depp (John Dillinger) i Christian Bale (Melvin Purvis), dos dels millors actorsde la seva generació. També destaca per la lectura –actual i crítica– sobre els bancs, vistos com els grans espoliadors en temps de crisi.

«Public enemies». Direcció: Michael Mann. Intèrprets: Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard.
www.enemigospublicos.es
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Enemigos públicos

«Enemigos públicos»

Gènere: Acció
Direcció: Michael Mann.
Intèrprets: Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [ep]

Publicat a