Mapa de los sonidos de Tokio

La doble vida de Ryu

  • Ryu (Rinko Kikuchi), una dona dura, solitària, misteriosa i ferida.

Isabel Coixet (La vida secreta de les paraules) aboca la fascinació que sempre ha tingut per tot allò que té a veure amb el Japó en un thriller romàntic i sentimental que es va presentar amb divisió d'opinions en l'últim Festival de Canes.

Protagonitzada per l'imparable Sergi López i la japonesa Rinko Kikuchi (nominada a l'Oscar pel seu paper a Babel), narra la vida (en realitat la doble vida) de Ryu, una dona dura, solitària, misteriosa i ferida, que de nit treballa en una llotja de peix de la capital japonesa i que de manera esporàdica rep encàrrecs com a assassina a sou. També la de David, un home d'origen espanyol que posseeix un negoci de vins a Tòquio i que mantenia fins fa poc una relació amb Midori, filla d'un empresari poderós, que s'ha suïcidat. Un esdeveniment tràgic que serà el motiu que s'enceti la relació entre botxí i víctima, entre una dona extremadament silenciosa i un home obsessionat pels sons que paradoxalment l'estimarà en silenci.

Segons paraules de la mateixa directora catalana, es tracta de «la més dramàtica» de totes les seves pel·lícules. Però també, a banda de les seves habituals dosis de romanticisme i sentimentalisme, la història està banyada de venjança, dolor, amor, sexe i suspens. Un còctel farcit d'ingredients diversos que no defuig el to poètic tan habitual en la filmografia de la cineasta.

«Map of sounds of Tokyo». Direcció: Isabel Coixet. Intèrprets: Rinko Kikuchi, Sergi López.
http://www.mapofthesoundsoftokyo.com/
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Mapa de los sonidos de Tokio

«Mapa de los sonidos de Tokio»

Gènere: Drama
Direcció: Isabel Coixet.
Intèrprets: Sergi López, Min Tanaka, Rinko Kikuchi.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a