District 9

El gueto alienígena

  • Merwe (Sharlto Copley) serà l'únic interlocutor dels extraterrestres.
  • VÍDEO: Tràiler en castellà

El debutant Neill Blomkamp deixa el llistó de la ciència-ficció ben alt amb una pel·lícula que combina trets dels clàssics d'aquest gènere amb fantasia, drama i comèdia. Peter Jackson (El senyor dels anells, King Kong) és el productor d'aquesta opera prima de Blomkamp, per qui ja va apostar en el projecte d'adaptar el videojoc Halo per a la gran pantalla, tot i que el costós projecte no va arribar a veure la llum. D'aquell projecte frustrat en va sorgir la idea de fer District 9, en un guió inspirat en un curt que el director va fer el 2005, Alive in Joburg, i que la mateixa guionista, Terri Thatchell, va ampliar per a District 9.

Alienígenes i alguna cosa més

La història arrenca quan fa vint anys que una nau espacial va quedar aturada al cel de Johannesburg. Quan es van decidir a anar-hi, hi van trobar milers d'extraterrestres confinats, a qui van rescatar i van traslladar a una àrea anomenada Districte 9. La convivència amb els humans, però, no és fàcil i s'ha decidit traslladar-los a una zona allunyada.

Tot i les referències a altres pel·lícules de ciència-ficció (Robocop, Alien), els efectes visuals extraordinaris i un ritme incessant, els alienígenes de District 9 no són només aquells éssers lletjos i violents, sinó que el film ens n'ofereix una altra cara, altes dosis d'emotivitat incloses i càrrega social latent.

«District 9». Direcció: Neill Blomkamp. Intèrprets: Sharlto Copley, David James, Jason Cope, Vanessa Haywood.
www.d-9.com
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
District 9

«District 9»

Gènere: Ciència-ficció
Direcció: Neill Blomkamp.
Intèrprets: Sharlto Copley, David James.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a