Ágora

Entre la fe i la raó

En el que és el projecte més ambiciós de pressupost –concretament de 50 milions d'euros– d'Alejandro Amenábar (Tesis) es dóna una lliçó d'història carregada de missatges morals, ja que també tracta sobre la conflictivitat religiosa i sobre el fre que suposen els fonamentalismes per a l'evolució de la ciència.

El director pren com a fil conductor la història d'Hipàtia d'Alexandria (interpretada per una Rachel Weisz brillant), una estudiosa de la literatura, de les matemàtiques i de l'astronomia que va viure en el segle IV. Hipàtia també és una víctima del cristianisme, una figura com tantes d'altres a qui la religió va procurar anihilar per haver defensat les seves idees.

Tot plegat forma un melodrama èpic, amb tensions amoroses incloses, retrat d'una època de canvi i decadència, que ens presenta una figura força desconeguda, ara icona del feminisme.

L'esperada darrera obra d'Alejandro Amenábar també incorpora en el repartiment Michale Lonsdale (Munich), com a pare d'Hipàtia, Oscar Isaac (Red de Mentiras) o Max Minghella.

Direcció: Alejandro Amenábar. Intèrprets: Rachel Weisz, Max Minghella, Rupert Evans.
www.agoralapelicula.com
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ágora

«Ágora»

Gènere: Històrica
Direcció: Alejandro Amenábar.
Intèrprets: Rachel Weisz, Max Minghella, Oscar Isaac.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [ep]

Publicat a