Tordera abandona la TDT perquè diu que no pagarà per una televisió que no veu

CiU rep el suport del PSC i el MAT, a l'oposició, i el vot en contra del seu soci de govern, ERC

Els arguments esgrimits per CiU no van deixar cap dubte. La majoria dels torderencs no reben el senyal del segon canal públic de televisió digital del Maresme i per tant «és il·lògic invertir en un mitjà que no es pot veure i del qual no es treu cap rendiment». El regidor de Mitjans de Comunicació, Josep Llorens (CiU), va recordar que Tordera havia estat des del començament al costat del projecte de fer una televisió per a la zona nord del Maresme. «Hi vam creure perquè pensàvem que la presència dels municipis de la zona seria més gran, però el pes de Mataró, com a capital que és, no ens acaba de convèncer», va precisar el regidor. L'alcalde, Joan Carles García (CiU), va afegir que en aquest temps de trajectòria del canal no s'havien sentit ben tractats.

D'altra banda, Llorens no va amagar que la delicada situació econòmica que viu l'Ajuntament de Tordera «tampoc ajuda a invertir en serveis que no són de primera necessitat». La inversió que correspon a Tordera dels anys 2008 i 2009 puja a més de 33.000 euros. Uns diners que, segons va assegurar el regidor de Mitjans de Comunicació, «no s'han pagat i no es pagaran, perquè des del primer moment en els plens del Consorci Teledigital Maresme Nord ja es va condicionar el pagament de la despesa al fet que la TDT es veiés al municipi».

ERC se'n desmarca

El soci de govern dels convergents, ERC, va votar en contra de la marxa de la TDT entenent que formar part del consorci «era i és una estratègia de comarca que demana temps i que no es pot abandonar a la primera». El regidor Bernat Costas, tot i reconèixer la pèssima cobertura del senyal a moltes zones de la població, va precisar que Tordera haurà de pagar les quotes pendents i fins i tot la del 2010 «perquè els estatuts del consorci diuen ben clar que si un dels membres vol marxar ho ha d'anunciar abans de l'últim trimestre de l'any, cas que no és el nostre». «Si de totes maneres hem de pagar el 2010, per què no ens hi quedem fins l'any vinent?», va demanar. Des de CiU es va ratificar que Tordera no pagaria el servei, «tal com ja es va advertir». Per la seva banda, tant el PSC com els independents del Moviment Alternatiu de Tordera (MAT) van fer costat a CiU i van votar afirmativament respecte a la marxa voluntària del Consorci Teledigital Maresme Nord.

Divergències al consistori per les ordenances

L'aprovació de les ordenances fiscals del 2010 a Tordera van tornar a evidenciar la diferència de criteris entre CiU i ERC. Els convergents van tirar endavant únicament amb els seus vots una proposta en què es preveu una puja global del 3,5% d'impostos i taxes, excepte la que correspon a l'impost de béns immobles (IBI) el més important, que s'enfila fins al 10%. L'alcalde va argumentar la puja pel fet que la situació econòmica general demana dels ciutadans un esforç extra perquè es puguin garantir els serveis públics «que en els temps de bonança s'han multiplicat al municipi». Joan Carles García va incidir en el paquet de bonificacions a què es poden acollir les famílies amb problemes i va destacar-ne una en què es preveu la reducció del 25% de l'IBI per a les famílies monoparentals, vidus i vídues i famílies amb tots els membres a l'atur. Per la seva banda, Bernat Costas va criticar la puja de l'IBI en considerar que «no és el moment de carregar amb més despeses les economies familiars». PSC i MAT també van votar en contra de les ordenances.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.