20 anys de passió per la mar

TV3 emetrà, el pròxim cap de setmana, una selecció dels reportatges més identificatius amb l'esperit de «Thalassa», que celebra 20 anys parlant sobre la gent de la mar

Thalassa, va iniciar la seva trajectòria el 1989. Aquesta temporada, coincidint amb el vintè aniversari, TV3 li dedicarà el pròxim cap de setmana, el 14 i 15 de novembre, a la franja matinal, una «marató» dels reportatges més emblemàtics que ha emès Thalassa al llarg d'aquests 20 anys.

Palamós i submarinisme

El primer reportatge que s'emetrà el dissabte 14 de novembre és Palamós: retrat d'un port emès el 2001. Al llarg d'aquests anys, Thalassa ha dedicat atenció especial a les viles marineres, no només de la Costa Brava sinó de tot el litoral dels Països Catalans, i com aquestes poblacions han experimentat transformacions amb el pas dels anys. El segon reportatge que es podrà veure l'endemà, Els pioners de les profunditats, emès el 2004, reviu la història del submarinisme a Catalunya amb els pioners. Tots dos reportatges tenen una durada 50 minuts.

Triple sessió

El 20 de novembre, dia de l'aniversari, Thalassa ampliarà la seva franja d'emissió. En l'horari habitual, s'emetrà un reportatge que recull els 20 anys parlant de la mar i de la seva gent. Segons explica Pere Secorún, de la productora Rumbo Sur, per realitzar aquest resum s'han seleccionat una vintena de peces, que vol ser un recorregut aleatori per la història del programa. Posteriorment, hi haurà una sessió contínua de Thalassa amb la reemissió de tres reportatges que segons Secorún «representen l'atmosfera, el caliu de Thalassa». Els tres reportatges que es recuperaran són Mar dins d'una ampolla (2005) sobre la passió dels modelistes que es dediquen a fer vaixells dins d'ampolles; La flor de sal de Mallorca (2007) sobre una exquisidesa que es produeix a les salines d'Es Trenc de Mallorca i Llagosta misteriosa (2008) un treball d'investigació exhaustiu sobre la llagosta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.