Les ràdios locals de parla catalana debatran com connectar amb l'oient jove

La Federació de Ràdios Locals de Catalunya organitzarà divendres dia 27, a l'auditori de Caixa Tarragona, un congrés pioner en què es debatran els mètodes i les fórmules d'aquestes emissores per seguir connectades amb la societat emprant el català, l'element cohesionant. «Necessitem parar i reflexionar per veure si utilitzem la nostra llengua de la millor manera possible», va explicar el president de l'ens, Manel Ramon, que va reivindicar la necessitat que tenen totes les ràdios de proximitat «d'enfortir els continguts». «La llengua ha de ser l'element integrador. No volem guetos idiomàtics.» A més, va reclamar la permanència d'espais de participació ciutadana perquè «són la nostra essència.»

La trobada de ràdios –a Catalunya n'hi ha prop de 200, 110 de les quals són públiques– suposa, segons Ramon, el compliment d'un compromís històric, i va defensar la necessitat de «no perdre la connexió amb la societat que representem i a la qual oferim un servei». La reunió, sota el lema Congrés de la ràdio de proximitat en català, començarà a les 10 del matí i comptarà amb conferències, xerrades i taules col·loqui. A les 10.30 h, la conferència inaugural, a càrrec de l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté; a les 11.00 h, La llengua com a vehicle de comunicació; a les 12.30 h, La llengua com a creadora de comunitat; a les 16.00 h, Difusió de la cultura catalana, i a les 17.00 h, la conferència de cloenda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.