Tot a punt perquè el Maresme sigui l'escenari de la nova telenovel·la de TV3

La finca de Can Ribot, a Mataró, és el plató central i també hi surten el port d'Arenys i el passeig de Sant Pol

La trama de La Riera transcorre en un municipi inventat, anomenat Sant Climent. Els escenaris triats, però, són diversos punts de la comarca del Maresme, com ara el centre urbà de Mataró, el port d'Arenys de Mar, el passeig i l'estació de tren de Sant Pol de Mar, i les masies de Can Guanyabens i Can Ribot, on se situaran la casa de Mercè Riera i el restaurant Can Riera, que ella mateixa dirigeix juntament amb part de la seva família.

Aquest darrer espai, una finca de 8 hectàrees, representa una immillorable atalaia sobre el litoral maresmenc i fa dos anys ja va ser triat per ser la nova seu del Festival Shakespeare per a la seva etapa mataronina. «Oferirem un punt de vista del Maresme ben poc habitual», va comentar ahir el director de la nova telenovel·la, Esteve Rovira, que, quan va parlar de la comarca, va dir que «és coneguda per molta gent, però és molt desconeguda per a uns altres». El director hi va afegir que el paisatge i el mar Mediterrani tindran un pes molt important en l'esperit del nou producte televisiu per a les sobretaules de TV3.

Promoció local

Per al Maresme, però, La Riera ha de suposar una gran campanya de màrqueting, de promoció en un àmbit de proximitat. I d'una manera especial per a la seva capital, Mataró. L'alcalde, Joan Antoni Baron, va explicar ahir que els permetrà «ensenyar la comarca tal com és». Per això, des de fa uns mesos, l'Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal tenen contractada una persona a mitges per oferir assessorament i col·laborar amb la producció de la telenovel·la. Entre altres funcions, aquesta persona s'encarrega de facilitar localitzacions exteriors que facin lluir la comarca, i també busca sinergies entre la sèrie televisiva i els empresaris locals. I és que La Riera pot ser un gran aparador per a productes de la comarca, sobretot els relacionats amb el món de la restauració, ja que la sèrie transcorre en un restaurant. Amb aquest objectiu es va fer una reunió amb diversos empresaris locals, alguns dels quals, com ara el Grup Serhs o el consell regulador de la DO Alella, ja s'hi han interessat.

Al voltant d'un restaurant

La Mercè Riera (Mercè Sampietro) és la pubilla de la família fundadora de Can Riera, el restaurant amb més tradició de Sant Climent. Al voltant d'aquest establiment, per al qual s'ha triat la masia de Can Ribot, s'estructuren les històries de la família Guitart-Riera. Serà aquí, entre els fogons i amb el Mediterrani de fons, on actors com ara Pere Arquillué, David Selvas, Jordi Cadellans, Jordi Planas, Jesús Ferrer, Cisco Lucchetti, Mari Pau Pigem o Anna Sahun interpretaran els conflictes i les alegries d'aquesta família no sempre unida. I és que el primer capítol ja comença amb una notícia que colpejarà els fonaments d'aquest grup de persones. Els rodatges van començar al novembre i hi participen diversos actors i figurants maresmencs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.