TV3 descriu la Barcelona del barraquisme a través del relat dels seus protagonistes

«Sense ficció» emet «Barraques. La ciutat oblidada»

Barraques. La ciutat oblidada va néixer com un reportatge pel 30 minuts, l'abril del 2009. Segons va explicar Alonso Carnicer, «les històries que havíem conegut durant la recerca donaven per molt més que un espai de mitja hora». A diferència del reportatge del 30 minuts, el documental aposta perquè el fil conductor de la narració sigui exclusivament dels protagonistes, sense la veu d'experts com ara historiadors. Carnicer destaca que el documental –plantejat des de zero– aposta per un tractament diferent de les imatges d'arxiu i en la nova recerca se n'han trobat més d'inèdites. En el documental, d'una hora i quinze minuts, s'incideix en aspectes socials i personals, incloent-hi molts més matisos que en el reportatge. «Es relaten més les causes que els van obligar a emigrar i el context històric de després de la Guerra Civil», explica Carnicer.

Resposta molt positiva

Els autors del treball van valorar molt positivament la resposta de l'audiència tant en l'emissió del reportatge la primavera de l'any passat com en les projeccions del documental. Alonso Carnicer va explicar que molts joves s'han interessat, arran del treball, a voler saber més dels seus orígens. L'autor del documental va voler subratllar la qualitat humana dels protagonistes, que va qualificar com una generació que ho tenia tot en contra i ha estat una gran lluitadora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.