TV3 estrena «La sagrada família», una comèdia de Dagoll Dagom que aborda la mediació de conflictes

Mònica Terribas destaca l'aposta de la cadena per dinamitzar els dramàtics

«La família és com el cul: cadascú té el seu i no n'hi ha dos d'iguals.» Amb aquesta frase irònica comença La sagrada familia, la sèrie que ocupa des d'avui la franja de Ventdelplà, que passa a emetre's només els diumenges. La protagonista d'aquesta nova comèdia és una mediadora familiar que procura resoldre aquesta mena de disputes abans que arribin als tribunals, però que és incapaç de resoldre els problemes de casa. «En el conflicte sempre guanya algú, però la mediació és un punt mitjà, sense guanyadors ni perdedors», va afirmar el director de la sèrie, Joan Lluís Bozzo, que considera que la mediació «és la tercera opció i la que permet reconduir el problema». Herències, divorcis, casaments, enterraments i vacances són alguns dels conflictes als quals s'enfronta la Remei, basats, segons Bozzo, en casos reals. «La família és una font inesgotable de problemes i d'humor», va comentar el director, que va explicar que els guionistes no han hagut d'«afegir-hi molts filtres» a les històries reals que han tractat. Pel cap de guionistes de la sèrie, Lluís Arcarazo, «fer comèdia és agafar temes seriosos i mirar-los d'una altra manera».

Neorealisme italià

El director de l'àrea de Dramàtics de TVC, Jordi Roure, es va declarar admirador de Bozzo i va definir la nova comèdia «amb un punt de neorealisme italià sense ser en blanc i negre». Bozzo va destacar que la sèrie pretén «fer passar una estona de diversió, que no vol dir fer el tonto». En aquest sentit, Bozzo va coincidir amb Roure: «Potser sí que el nostre humor té un punt de neorealisme italià, i també un punt de bogeria i un altre de costumisme.» El repartiment de la sèrie, a més de Lluïsa Castell, es completa amb Jordi Bosch, que interpreta en Pau, el seu marit i professor d'autoescola. La sagrada família l'acaben de formar la Janis (Anna Moliner), la filla que viu dels pares fins que pugui viure del marit; l'Ivan (Biel Duran), el fill gai, i en Joel (Pol Hermoso), el fill petit dictador. Anna Maria Barbany i Josep Torrents són la sogra –la mare d'en Pau– i l'avi –el pare de la Remei–.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.