Comunicació

La televisió pública de l'Ebre renuncia a emetre fins passades les municipals

Els ajuntaments ajornen la creació del canal de TDT per la crisi, però no tornaran la freqüència

La televisió pública que havia d'impulsar un consorci d'ajuntaments de les Terres de l'Ebre ja no començarà a emetre al mateix temps que els tres operadors privats de TDT. La proposta que havien fet la Generalitat i el president del consorci, per iniciar les emissions de la TDT pública amb un canal ciutadà de baix cost, no va acabar de convèncer els ajuntaments. De fet, a finals del 2009 ja era fàcil deduir que tant la crisi econòmica com la falta d'acord entre consistoris de diferents colors polítics havia bloquejat el projecte. Ahir, en l'assemblea que el consorci va celebrar a Tortosa, els representants dels ajuntaments van decidir per unanimitat que el canal públic de TDT no tirarà endavant fins l'any que ve, després de les eleccions municipals. «Després d'haver fet una consulta al CAC, hem acordat que calia demanar una pròrroga, i deixar que siguen els nous ajuntaments els que decideixin si tiren endavant la nova televisió pública», va explicar el president del consorci, Joan Josep Duran. «A més, molts ajuntaments estan passant dificultats, i pensen que amb una crisi com aquesta no es pot justificar la posada en marxa d'un canal de televisió; tothom té altres prioritats», va afegir-hi.

Però Duran no va poder amagar un cert desencís, ja que havia estat un dels defensors del projecte de canal ciutadà que s'havia proposat des de la Generalitat. En concret, l'empresa Activa Multimèdia havia dissenyat un projecte de baix cost, que hauria permès que els 36 municipis consorciats iniciessen les emissions d'un canal propi i de qualitat, amb un cost molt inferior al previst inicialment. El canal ciutadà es basava en la publicació automàtica de vídeos, textos i imatges en directe, com també en l'aprofitament de continguts de les agències de notícies, de les xarxes de televisions locals, i d'alguns programes de Televisió de Catalunya. A més, amb la mateixa tecnologia es podia compartir i emetre informació de serveis i sistemes de participació ciutadana a la TDT, a internet i a través del telèfon mòbil.

Problemes per rebre els privats

gustau moreno

Aquesta setmana ha arribat a la TDT del territori el tercer dels operadors privats que tenen freqüència per emetre. Així, Teveon –que fins ara era una televisió per internet– ha començat a emetre un bucle promocional aprofitant la llicència que Canal Català Ebre, l'antic Canal 21, havia aconseguit per poder fer el salt a la TDT. Un cop resolts alguns problemes de tipus empresarial, el senyal de Teveon s'ha afegit, per tant, als de L'Ebre TV i al de Canal TE. En realitat, Canal TE és l'únic operador que emet una programació regular, ja que la televisió del setmanari La Veu de l'Ebre emet un senyal provisional. Els tres canals privats (més l'espai reservat al canal públic) es poden sintonitzar al canal 34 de la TDT. Amb tot, en alguns blocs amb antena col·lectiva cal instal·lar un amplificador monocanal, ja que la majoria d'instal·ladors no van tenir en compte el mòdul per poder rebre el senyal dels canals de l'Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.