la contra

Ermessenda torna a Girona

TV3 i la productora Ovideo roden a Sant Daniel i a la pujada de Sant Domènec, al Barri Vell, escenes de la minisèrie sobre la vida de la que va ser comtessa de Barcelona, Girona i Osona

Som al 1027 i Ermessenda de Carcassona és a Girona per inaugurar la catedral romànica. El dia ennuvolat acompanya el gris de la pedra del Barri Vell. L'escena es repeteix una, dues, tres, quatre, cinc... les vegades que faci falta, mentre els turistes que busquen la catedral de veritat –on precisament està enterrada Ermessenda– han topat amb una atracció més a la pujada de Sant Domènec. La productora Ovideo ha mobilitzat una cinquantena de persones, entre equip tècnic i artístic, per al rodatge a les comarques gironines de la minisèrie històrica Ermessenda, que Lluís Maria Güell (Les veus del Pamano) dirigeix per a TV3. Laia Marull és l'encarregada de ressuscitar la comtessa del segle XI, una de les figures femenines més importants de la política catalana. A més de Marull, ahir a Girona hi havia Roger Coma (Hug), Pau Durà (Pere), Rosa Renom (Riquilda) i Julio Manrique (Guislabert). Per gravar l'escena, també hi van participar una seixantena de figurants, de totes les edats, que obedientment seguien les ordres: ara més junts, ara silenci. Els estudiants que sortien de la facultat, els turistes que buscaven una foto i curiosos en general s'aturaven embadalits davant l'esdeveniment imprevist, que trencava la rutina del matí, mentre l'equip de producció els menava la pressa perquè sortissin del quadre. Unes adolescents s'aturen i pregunten: «Què graven? Quins actors famosos hi ha?» Al cafè Le Bistrot hi ha molt de moviment; els actors hi tenen taula per dinar. I els botiguers, satisfets perquè es dóna vida al barri i no tan preocupats perquè la gent es mira més les escales que l'aparador.

La pujada de Sant Domènec amb l'església de Sant Martí de fons és l'escenari «perfecte» per recrear la catedral romànica. Segons els historiadors consultats pels responsables de la minisèrie, la catedral era molt més petita, amb unes escales més estretes i estava envoltada d'edificis. També s'hi ha instal·lat una gran tela blava, un chroma, que permetrà fer fons d'ambientació de l'època.

A més de la pujada de Sant Domènec, la minisèrie es roda en altres localitzacions de les comarques gironines com ara el castell de Cartellà, a Sant Gregori, Sant Daniel –Ermessenda va fundar-hi el monestir femení– o Sant Pere de Rodes. El rodatge de la minisèrie s'allargarà encara dues setmanes més. Entre altres punts, gravaran al monestir de Sant Pau, a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.