Catalunya ajuda la televisió sahrauí

El mitjà més popular i reivindicatiu del Sàhara Occidental té col·laboració catalana

L'Associació d'Amics de la Televisió Sahrauí, després de cinc anys de preparació, va néixer el maig del 2009 coincidint amb l'inici de les emissions de RASD TV des de Rabuni, la capital administrativa dels camps de refugiats de Tindouf. A més d'ajudar-los amb els recursos tècnics i de funcionar com una corresponsalia des de Barcelona, l'associació ofereix recursos humans a la televisió del Front Polisario.

Des del gener, un grup de voluntaris catalans, especialistes en periodisme i comunicació audiovisual, és a Rabuni treballant i ajudant en la formació dels periodistes i tècnics sahrauís. La intenció és que hi hagi un grup de col·laboradors de manera continuada –excepte juliol i agost, dos mesos de temperatures insuportables que poden arribar als 50 graus– i que cada un s'hi estigui uns dos mesos. Els treballadors autòctons de RASD TV –amb la seu a les portes del desert del Sàhara– no han pogut estudiar comunicació. «Els expliquem com funciona el llenguatge audiovisual o com editar una notícia», exposa una periodista catalana.

La presència de voluntaris, segons el director de la cadena, Mahamed Salem, els ha servit «molt per millorar aspectes com ara la filmació i la il·luminació». No només que els voluntaris són catalans, sinó que RASD TV treballa amb material que TV3 va donar el 2002, i associacions del País Basc i Sevilla també han contribuït que els sahrauís tinguin una televisió pròpia, un objectiu des de l'alto al foc del 1991.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.