Les empreses de satèl·lit denuncien l'«ofuscació» dels governs amb la TDT

Les empreses de televisió per satèl·lit van criticar ahir l'«ofuscació» que han tingut les administracions en la implantació de la televisió digital, ja que han optat sempre per la tecnologia terrestre, fins i tot per arribar a zones de difícil accés en què el cost de la instal·lació ha estat molt elevat. El director de desenvolupament d'Astra, Miguel Pingarrón, va explicar ahir en roda de premsa a Valladolid que el satèl·lit obert seria una solució que hagués permès que els mateixos canals que s'emeten a través de la TDT arribessin en bones condicions a les zones més aïllades, amb un menor cost per a l'Estat.

En aquest mateix sentit es va manifestar en una compareixença paral·lela a Barcelona el director general d'Astra, Luis Sahún, que va defensar «l'aposta pel receptor de TDT via satèl·lit, sense restriccions al senyal, tal com han fet els nostres veïns europeus».

Sense HD ni 3D

El director general d'Astra va remarcar que la solució dissenyada pel govern estatal per a les zones fosques, on no arriba la TDT, «no permet accedir als canals d'alta definició o a la futura televisió en 3D». En aquest sentit, Sahún va exposar que «la solució en satèl·lits dissenyada pel Ministeri d'Indústria és un pas enrere en la tasca de posar fi a la fractura digital», perquè «hi haurà ciutadans que no podran accedir a les noves tecnologies ni a la TDT de pagament simplement perquè resideixen en certes zones».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.