Fer zàping en català

Una iniciativa personal permet agrupar 53 emissores de ràdio i 20 canals de televisió dels Països Catalans en un sol web: www.paisos-catalans.tv i www.paisoscatalans.fm. Segons el seu autor, internet fa possible el que les fronteres i els polítics han escapçat

Allò que la política ha dividit, la xarxa ho torna a unir. Amb aquesta màxima, Miquel Marzabal, un català resident a Amsterdam des del 1992, ha posat en marxa dos portals d'internet que agrupen 53 emissores de ràdio i 20 canals de televisions: Països Catalans.tv i Països Catalans.fm. «Els Països Catalans estem esquarterats, minoritzats; som més de deu milions de persones però no ens consideren un mercat perquè no tenim un estat propi i el que permet internet és fer-lo visible», explica Marzabal. Els webs s'inspiren en un portal holandès nederland.fm i té com a objectiu posar a disposició dels internautes, en una sol espai, tots els mitjans de comunicació dels Països Catalans, «sense les limitacions que imposen els governs». Així, és possible escoltar des d'un sol web la programació de Ràdio Arrels, a la Catalunya Nord, Ràdio Andorra, Alcúdia Ràdio, que emet des de l'illa de Mallorca, o emissores municipals com Ràdio Banyoles, Ràdio Begur o Ràdio Vilafant. En total, s'hi poden escoltar una cinquantena d'emissores de ràdio dels diversos territoris dels Països Catalans. Pel que fa a les televisions, a més dels canals de Televisió de Catalunya, també hi ha espai per TV Mallorca o TV Pirineus i locals com Cugat TV o TV Girona.

«La Nostra TV»

No és la primera iniciativa que sorgeix a la xarxa per reagrupar tots els mitjans de comunicació en llengua catalana i poder fer zàping només en català. Fa dos anys, Miquel Lladó va posar en marxa La Nostra TV, que a més de ràdio i televisió incorpora també premsa digital. Miquel Marzabal explica, però, que són diferents ja que La Nostra TV és un programa informàtic que s'ha de descarregar i «només accepta Windows Explorer i Vista i no és compatible en els ordinadors Mac».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.