El govern valencià amplia a Catalunya Ràdio l'ofensiva contra les emissions de TV3

Ordena a Acció Cultural que tanque els repetidors radiofònics al País Valencià

La portaveu del govern valencià i consellera de Justícia, Paula Sánchez de León, va assegurar ahir que desconeixia l'enviament del requeriment a ACPV, però va afegi-hi que, en cas de ser així, respondria a una «decisió administrativa i no política». Va ser la seua forma d'equiparar l'ordre de tancament de les emissions de Catalunya Ràdio amb la resta de requeriments enviats des de fa aproximadament un any i mig a 88 emissores de ràdio que emeten de manera il·legal al País Valencià i que s'han traduït en 11 expedients sancionadors.

Per contra, el portaveu d'ACPV, Toni Gisbert, va considerar que el requeriment enviat a l'entitat respon únicament a l'«obsessió malaltissa pel control mediàtic i la persecució de la llengua i cultura catalanes» del govern valencià. «Si la Generalitat valenciana realment busca el compliment de la llei, només ha de signar un acord de reciprocitat amb el govern de Catalunya per dotar de legalitat a les emissions de Catalunya Ràdio i TV3 al País Valencià», va declarar Gisbert.

Tanmateix, va dubtar que l'acord arribe a produir-se mai. «El govern valencià en cap moment ha fet cap pas ferm per arribar a una solució consensuada, malgrat els gestos favorables del català», va remarcar Gisbert en al·lusió a l'inici de les emissions de Canal 9 a Catalunya l'agost del 2008.

El govern valencià sempre ha condicionat la reciprocitat de les emissions a la concessió per part del govern espanyol d'un altre múltiplex amb quatre canals de TDT per intercanviar els senyals de les televisions de les comunitats veïnes, i mentre dura l'espera ha continuat amb els processos de tancament dels diferents repetidors de TV3 al País Valencià iniciats el desembre del 2007, als quals ara s'afegeix el de Catalunya Ràdio.

ACPV es reunirà els pròxims dies per estudiar la base legal de les emissions de la ràdio catalana al País Valencià i decidir si acata o no el requeriment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.