TVC posarà en marxa en proves al setembre un canal esportiu, i el juvenil 3xl substituirà el 300

Esport 3 serà oficial al gener i el 33 se centrarà en la cultura

Després d'anys d'endarreriments respecte de les previsions inicials, el consell de govern de la CCMA ha aprovat per unanimitat desdoblar el 33 en dos canals temàtics a partir del gener: l'esportiu (Esport 3) i el cultural (33). A més, al setembre el 300 desapareixerà i la franja nocturna del Super3 l'ocuparà el juvenil 3xl. TV3 destaca que ha fet «un gran esforç d'organització» per augmentar l'oferta de continguts «sense augmentar la inversió econòmica».

Esport 3.

Començarà l'emissió en proves al setembre i la regularà al gener, i la intenció és combinar les retransmissions esportives i les produccions pròpies d'esports, que ocuparan l'horari estel·lar i els caps de setmana, amb continguts sobre estil de vida esportiu i hàbits saludables, amb voluntat de servei, en les franges diàries de matí i tarda. Els partits de futbol de TV3 s'emetran segurament al canal esportiu amb un retard de 15, 30 o 45 minuts.

33.

Se centrarà en la cultura, el documental i el cinema, però també en la ciutadania i el servei ciutadà, segons la directora de TVC, Mònica Terribas, que va assenyalar que inclourà més films en versió original subtitulada i alguns continguts del 300.

Súper 3 / 3xl.

El canal de TDT que comparteixen el Súper 3 i el 300 passarà a ser la combinació del Súper 3 i el 3xl, un nou canal que agafa el nom de la marca juvenil de TVC. Emetrà de les 21.30 del vespre a les 06.00 del matí i estarà dirigit a un públic d'entre 13 i 24 anys. El 3xl contindrà sèries tant d'animació com d'imatge real de gèneres diversos (fantàstic, acció, humor) i espais de producció pròpia sobre temes d'interès juvenil (música, internet, còmics, cinema). Serà un canal 100% multiplataforma i un reclam per derivar aquest segment de públic als webs de TVC.

Distribució dels múltiplexs.

Esports 3 està destinat a anar al segon múltiplex de TVC (on s'emet TV3 HD, Canal 9 i IB3) però fins que aquest no tingui el 90% de cobertura (ara està entre el 70% i el 80% del territori) es mirarà de posar al primer múltiplex (amb TV3, el 3/24, el 33 i el Super3).

Inicia avui les emissions en 3D

El canal TV3HD començarà aquesta tarda l'emissió setmanal (dissabtes a les 18.00h) de la sèrie Pirineus des de l'aire en format estereoscòpic, 3D. Aquesta aposta, pionera a l'Estat espanyol, es potenciarà dissabte que ve amb la producció i distribució a tot el món del senyal en 3D de la final de la Champions.

Pirineus des de l'aire es va gravar en alta definició, i a través del sistema Cineflex. Segons TV3, la seva qualitat d'imatge, les característiques dels llocs enregistrats (les perspectives vistoses dels Pirineus) i els recursos tècnics emprats (HD, helicòpters) garanteixen l'espectacularitat de les imatges en 3D.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.