Comunicació

L'Agència Catalana del Consum sanciona uns concursos de televisió

Destapa el cas dels abusos de les trucades amb prefix 905

La productora del programa, Portal Mix, ha estat sancionada per un concurs emès per Antena 3 i Tele 5

L'Agència Catalana de Consum (ACC) ha sancionat amb 14.5000 euros la productora de concursos de televisió, Portal Mix SL, per diverses infraccions en matèria de consum. Una de les sancions s'ha imposat perquè la companyia exigia el pagament de serveis que no havien estat sol·licitats pels consumidors, així, l'empresa no ha pogut demostrar que s'hagin fet 213 trucades, amb segons de diferència, al servei premium, d'un telefon amb prefix 905 a nom de Portal Mix. La denúncia i l'incompliment fan referència al concurs Buenas noches y Buena Suerte, emès per Antena 3 i Noches de Suerte i i Días de Suerte de Tele 5. L'expedient sancionador té l'origen en una denúncia d'un veí de Cerdanyola del Vallès que va veure com la seva factura de l'octubre de 2006 era uns 300 euros més alta de l'habitual, ja que li facturaven 218 trucades a un telèfon que començava per 905 i que ell mai no havia fet.

L'ACC explica que té oberts diversos expedients sancionadors a altres empreses proveïdores de concursos de televisió amb diferents infraccions, però que aquesta és la primera amb l'accessòria de publicitat i amb l'obligació de retorn del preu de les trucades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.