Comunicació

‘Temps de neu', 25 anys

L'espai del 33 sobre la cultura de la neu celebra un quart de segle amb un llibre commemoratiu que es presenta avui

Promoure la cultura de la neu. Aquest ha estat l'objectiu de Temps de neu –el tercer espai més veterà de la graella de Televisió de Catalunya, després de 30 minuts i Gol a gol–, que el 9 de gener celebrarà 25 anys en antena. “La neu permet moltes més coses paral·leles, activitats culturals, a l'aire lliure, d'oci, en família”, reflexiona el director i presentador de l'espai, Antoni Real, autor del llibre commemoratiu editat per Cossetània per celebrar el quart de segle del programa. “És un esport no competitiu: esquiant disfrutes”, explica, i afegeix que “permet practicar-lo en comunitat”.

El llibre Temps de neu, 25 anys –que es presenta aquest vespre a la llibreria Bertrand de Barcelona– recull al llarg de més de 220 pàgines “sensacions, records i anècdotes” que han acompanyat el programa tots aquests anys. Escrit amb un llenguatge directe i amb enquadernació de tapa dura, el llibre destaca també per les fotografies espectaculars. Amb la compra del llibre –el preu és de 45 euros– es regalen 16 forfets per a les estacions d'esquí de Catalunya. L'objectiu de la iniciativa, diu el director, és “potenciar l'esport de neu a Catalunya”.

Antoni Real està especialment “orgullós” de dos dels capítols del llibre: el dedicat al top ten de les millors estacions d'esquí del món (en aquest sentit, el programa de televisió ha tingut sempre un esperit molt viatger) i el segon és el que se centra en la participació activa que han tingut els espectadors al llarg dels 25 anys. “L'any passat vam convocar un concurs de relats de neu de gran qualitat literària”, explica Real. El llibre també fa un recorregut exhaustiu per totes les estacions del Pirineu.

Especials i concursos

Temps de neu tornarà a la graella dijous 2 de desembre i prepara diversos concursos i especials per celebrar l'aniversari. El programa va néixer el 9 de gener del 1986 a partir d'una idea del traumatòleg especialitzat en medicina esportiva Josep Maria Figueres, que serà l'encarregat de presentar aquest vespre el llibre. Durant aquests anys, Temps de neu ha combinat l'actualitat esportiva –present en els Jocs Olímpics, per exemple– amb la tasca divulgativa. Entre altres reportatges específics dels 25 anys, l'espai vol reviure el “tren blanc” que enllaçava Barcelona amb la Molina i tornar a fer el trajecte el cap de setmana de l'aniversari, el 8 i 9 de gener, amb un centenar d'esquiadors. Segons va explicar Antoni Real, la idea de la temporada dels 25 anys és “potenciar encara més la interactivitat amb els espectadors” a través de diverses iniciatives. S'endegaran concursos amb premis de marxandatge especialment dissenyat per a l'aniversari, com ara 25 esquís de gamma alta i 25 planxes de neu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.