Comunicació

TV3 resisteix al País Valencià

Un jutjat nega per quarta vegada la sol·licitud del govern de Camps per tancar el repetidor que porta el senyal dels canals públics catalans a diverses comarques

El pic del Mondúver va camí de convertir-se en la muntanya sagrada per als seguidors de TV3 al País Valencià. Ahir va transcendir que el jutjat del contenciós administratiu número 4 de València ha negat –per quarta vegada– a la Generalitat el permís per precintar el repetidor del senyal dels canals públics catalans, que dóna cobertura a Gandia i la comarca de la Safor i a una part de les comarques de la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Marina Alta.

Una victòria momentània per a Acció Cultural del País Valencià (ACPV), propietària d'aquesta i de la majoria d'antenes que permeten la recepció del paquet format per TV3, 33, 3/24 i Super3 a moltes de les comarques valencianes. “Es pot recórrer contra la resolució en apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJ), cosa que previsiblement farà la Generalitat”, van advertir des de l'entitat.

Hi havia certa expectació per la decisió del jutge atès que la Generalitat
es basava ara en nous
arguments jurídics, tot apel·lant a un pronunciament del TSJ favorable
als tancaments (2008). No obstant això, aquesta decisió finalment no ha
establert cap jurisprudència perquè està recorreguda en contra per ACPV al Suprem, com subratlla en la interlocutòria el jutge del contenciós administratiu. De fet, aquest últim s'oposa al precinte de la instal·lació perquè podria afectar el “dret a la tutela judicial efectiva”.

ACPV es va felicitar pel que va considerar “un altre èxit judicial en la lluita per la llibertat d'expressió i per la defensa dels mitjans de comunicació en català al territori valencià”.

A l'alegria de l'entitat s'hi van afegir, entre d'altres, la coordinadora d'Esquerra Unida, Marga Sanz, que es va mostrar molt crítica amb el govern de Camps: “Estem convençuts que l'única cosa que hi ha darrere de l'obstinació del PP és la intenció de perseguir el senyal de TV3 i ACPV. Camps hauria de fer valdre els drets que hi ha a la Constitució: la llibertat d'expressió i el dret a la informació”, va declarar Sanz.

Els problemes per a l'entitat presidida per Eliseu Climent no es limiten al tancament dels repetidors. El govern socialista va paralitzar momentàniament la tramitació al Congrés de la ILP Televisió Sense Fronteres —avalada per 651.650 signatures–, que pretén legalitzar l'intercanvi d'emissions entre territoris que comparteixen llengua. ACPV confia que el relleu de
María Teresa Fernández de la Vega en la vicepresidència del govern espanyol provoque una rectificació de l'executiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.