Comunicació

La revista «Saó» dedica un Quadern a l'escriptor i gramàtic Enric Valor

La revista valenciana Saó dedica el quadern central del mes de desembre al gramàtic i escriptor Enric Valor i Vives (1911-2000), amb motiu d'haver estat declarat Escriptor de l'Any 2011 per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. L'any 2010 es commemora el desé aniversari del seu traspàs, i el 2011 el centenari del naixement a la vila de Castalla (l'Alcoià).

Per a Saó, «Enric Valor és un homenot estimat pel poble valencià, i és així perquè pronunciant el seu nom a qualsevol persona, és evocat ràpidament. Els xiquets i jóvens a l'escola, els aprenents adults de llengua, la ciutadania associada en col·lectius culturals, les universitats, de vegades les institucions... Hom el recorda amb estima, potser relacionant-lo amb la faceta més coneguda, difosa i d'efectes socials més palpables: la seua tasca com a rondallista.

Amb motiu de l'Any Enric Valor que li dedica l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Saó aporta amb aquest Quadern sis referències noves a la llarga llista d'estudis i articles que s'han fet en les últimes dècades. I ho fa calibrant el valor de Valor, amb unes intervencions d'especialistes i estudiosos plenes d'interés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.