Comunicació

‘L'Avenç' i Roser Capdevila, guardonats en la XII Nit de les Revistes

L'Associació de Publicacions Periòdiques en Català ha lliurat els premis en l'acte celebrat aquest vespre al CCCB

Els reconeixements especials han estat per a les publicacions ‘La Gaseta' i ‘Nous Horitzons'

La revista L'Avenç i la creadora de Les tres bessones, Roser Capdevila, han estat guardonats en la XII edició dels premis que, un any més, ha lliurat l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) en l'acte celebrat al vestíbul del CCCB.

La votació popular ha decidit que la revista L'Avenç és la publicació més coneguda, mentre que el jurat del premi, en la categoria personal, ha volgut reconèixer Roser Capdevila per estendre els valors dels seus personatges “des del món audiovisual català i internacional fins a una publicació periòdica mensual en català dirigida als més petits”.

D'altra banda, el jurat també ha premiat com a millor acció digital la revista especialitzada en gastronomia Cupatges per obrir-se al món a través de les noves tecnologies 2.0 i de els xarxes socials.

La revista Auriga, dedicada a la divulgació del món clàssic i del llegat grecoromà a Catalunya, ha estat premiada per tenir la millor acció promocional gràcies a l'organització d'activitats paral·leles i Cotxes ha obtingut el reconeixement com a millor nova publicació.

La millor editorial, segons l'APPEC, és la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya per la seva capacitat d'impulsar la revista Vèrtex complementada amb l'edició de materials extra, mentre que Cuina ha estat premiada com a millor revista després de convertir-se en un referent gastronòmic.

Durant la Nit de les Revistes, també han estat guardonades de manera especial La Gaseta pel seu 25è aniversari, impulsada pel Mercat de Flor i Planta Ornamental, i la publicació Nous Horitzons pel seu 50è aniversari, que ha passat de l'exili i la clandestinitat a la normalització.

El secretari tècnic de l'organització, Salvador Balcells, ha rebut un premi especial per les dues dècades dedicades a l'entitat i el seu compromís amb la llengua i la cultura catalana des de diferents facetes com activista, llibreter, escriptor i promotor cultural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.