Comunicació

La xarxa s'encén

La protesta per la desconnexió de TV3 inunda internet: esdevé el tema més popular a Twitter a l'Estat, i més de 300 webs s'‘apaguen' 24 hores

Un grup de ciberactivistes va atacar el web oficial de la Generalitat valenciana

L'apagada de TV3 al País Valencià va encendre internet, un mitjà on la ciutadania té via lliure per protestar i muntar campanyes ciutadanes. Des del moment de l'apagada, dijous a la nit, els hastags #sensesenyal i #volemtv3 es van convertir en dos dels termes més usats a l'Estat espanyol, i durant tot el dia d'ahir van liderar el rànquing. El mapa dels Països Catalans, vist des de l'eina Trendsmap, mostrava ahir clarament com l'etiqueta #sensesenyal estava present arreu del territori. La protesta va agafar també abast mundial gràcies a un tweet en anglès de Clara Solà Niubó que va ser considerat “Top Tweet” (va ser dels més reemesos a la xarxa).

En l'altra gran xarxa social, Facebook, un grup de protesta reunia més de 2.200 persones 24 hores després de l'apagada, i s'hi convocaven mobilitzacions, com la que va reunir ahir 300 persones davant del govern valencià.

Apagades simbòliques

L'altre gran font de protesta, més enllà de les xarxes socials, va ser l'apagada simbòlica que webs i blocs de la societat civil van fer durant 24 hores. Una iniciativa que van començar els dijous a la nit la mateixa ACPV i el diari digital Vilaweb, i a la qual es van sumar després uns 320 webs i blocs més, entre les quals hi havia entitats tan destacades com ara Òmnium Cultural, l'Obra Cultural Balear i la Plataforma per la Llengua.

Atacs informàtics

Més bel·ligerant va ser el grup de ciberactivistes Anonymous, que va fer un atac informàtic contra el web oficial de la Generalitat valenciana, que durant tot el dia va patir interrupcions. El grup va fer una crida per atacar també els webs del PP i RTVV.

LES REACCIONS POLÍTIQUES CATALANES

A Camps per tapar els casos de corrupció que l'afecten li pot anar bé atiar la catalanofòbia
Anna Simó
PORTAVEU D'ERC AL PARLAMENT
És una mostra més d'assetjament que el govern de Camps ve fent contra TV3 i la llengua catalana
Dolors Camats
PORTAVEU D'ICV AL PARLAMENT
Farem tot el possible per lluitar contra una injustícia que pretén dividir els Països Catalans
Joan Laporta
DIPUTAT DE SI
S'ha de negociar perquè les cadenes autonòmiques tinguin llicència per emetre a les 17 comunitats
Albert Rivera
PRESIDENT DE C'S
Entenem que si algú emet il·legalment sigui considerada una emissora pirata i ha de tancar-se
Enric Millo
PORTAVEU DEL PP AL PARLAMENT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.