Comunicació

Eliseu Climent

El president d'Acció Cultural del País Valencià reconeix que posar fi a les emissions ha sigut la decisió més dura que mai ha pres

“Tancar TV3 és desolador”

Estem en una situació complicada, ens poden embargar l'edifici de l'Octubre

Dijous passat a la nit el senyal de TV3 es va apagar al País Valencià, després de 25 anys. La decisió la va prendre la propietària dels repetidors, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que presideix Eliseu Climent.

És la determinació més dura que ha hagut de prendre en aquests temps?

Sí. Sempre havíem tingut problemes, també en època socialista. José Barrionuevo, com a ministre de l'Interior, ens va posar una multa de 15 milions de pessetes. Zaplana també va posar-nos dificultats, però ha sigut Camps el que ens ha sotmès a una persecució en tota regla. Fins i tot va modificar una llei en desembre expressament per anar contra ACPV.

Llavors, Camps és l'únic culpable?

Hem focalitzat les nostres crítiques en Camps perquè és el president i el que dóna les ordres. Una decisió tan important com tancar una televisió òbviament la pren el president.

Les multes que encara té pendents ACPV per les emissions de TV3 posen en perill la seua existència?

Ja vam pagar una sanció de 128.000 euros i ara hem de pagar-ne unes altres dues per valor de 600.000 euros, més interessos, abans del 20 de març. Això desestabilitza totalment la casa. Parlem que ens poden embargar l'edifici de l'Octubre, per exemple. Estem davant una situació complicada, per això hem tancat les emissions.

Quin sentiment domina a hores d'ara a ACPV?

Hi ha indignació, ràbia i una certa impotència. Pensem que perquè TV3 es veiera al País Valencià hi ha col·laborat molta gent. És molt dolorós i desolador. Sabem que no tenen raó, que han anat contra la normativa europea. En tot cas, nosaltres no ens rendim. Ara caldrà esperar el que diga el Tribunal Suprem, que podria anular tota l'actuació de la Generalitat.

Almenys estarà satisfet de les múltiples adhesions rebudes?

Jo mai no havia vist una adhesió tan massiva, especialment a través del món d'internet. El tema de què més s'ha parlat a les xarxes socials a tot l'Estat i bona part d'Europa aquests dies ha sigut el tancament de TV3.

El govern valencià va dir que darrere el tancament de TV3 no hi ha hagut cap “persecució política”. Què en pensa?

Ah no? Doncs que m'ho expliquen. Hi ha hagut una persecució per la via econòmica amb un caràcter claríssimament polític.

Quines possibilitats hi ha que prospere la ILP Televisió Sense Fronteres?

L'assumpte està als llimbs. Fernández de la Vega ho va vetar. És un tema importantíssim que resoldria moltes coses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.