Comunicació

Publicacions valencianes qualifica d'atemptat el segrest de la TV3

L'Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes (APPV), davant la decisió d'Acció Cultural del País Valencià de deixar de reemetre el senyal de la Televisió de Catalunya a causa de la pressió i multes de la Generalitat Valenciana, expressa el seu malestar al Govern valencià perquè considera que el Consell no ha adoptat les mesures adequades per a impedir aquesta situació, ni ha negociat bé ni suficientment amb els governs de Madrid i la Generalitat de Catalunya per a aconseguir la reciprocitat de les emissores de televisió i ràdio que emeten en la nostra llengua.

L'APPV considera que l'apagada de la Televisió de Catalunya al País Valencià és una vulneració del drets constitucional de la llibertat d'informació, alhora que suposa un greu atemptat contra l'espai de comunicació en la llengua autòctona. La pèrdua de pluralitat informativa, i la pèrdua d'un mitjà de comunicació en la llengua pròpia, redueix el nivell democràtic de la societat valenciana.

L'acaçament del Consell contra Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per impedir les emissions de la televisió catalana no pot justificar-se amb una norma administrativa modificada per justificar un règim sancionador. Des de l'APPV es considera que hi ha una intenció política de fons per part del Consell que va més enllà del compliment de la legislació.

L'APPV demana al Consell que reconsidere la seua actitud, que permeta a ACPV la reemissió del senyal de la Televisió de Catalunya, i que encete noves negociacions amb els governs central i la Generalitat de Catalunya per a fer realitat la reciprocitat de les emissores de televisió i ràdio que emeten en la nostra llengua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.