Comunicació

Acció Cultural estudia denunciar al Parlament Europeu l'apagada de TV3

L'eurodiputat d'IU, Willy Meyer, demanarà a la Comissió Europea un pronunciament sobre el cas

Aquesta petició s'afegeix a la que aquest dilluns anunciava l'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras de demanar empara a les institucions europees

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) estudia denunciar davant el Parlament Europeu possibles vulneracions de directives comunitàries en matèria de llibertat d'expressió i protecció dels drets lingüístics pel tancament de TV3 al territori.

Ho ha dit el coordinador de l'entitat, Toni Gisbert, en roda de premsa posterior a la reunió mantinguda amb l'eurodiputat d'Izquierda Unida i vicepresident de la comissió de peticions del Parlament Europeu, Willy Meyer.

L'eurodiputat ha avançat que demanarà a la Comissió Europea que es pronuncii en entendre que per al consell europeu “totes les llengües europees són llengües a protegir i que la llibertat d'expressió és un principi a preservar”.

El coordinador d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, ha assegurat en roda de premsa posterior a la reunió amb l'eurodiputat Willy Meyer, que l'entitat comença a treballar “perquè un atac a la pluralitat i a les llibertats d'expressió d'aquesta dimensió està en contra del que propugna Europa en favor del trencament de fronteres en matèria de comunicació“”. Gisbert ha dit que ACPV vol fer arribar “la veu de la indignació i fer arribar la veu de la defensa de la llibertat i la democràcia a Europa'”.

El coordinador d'ACPV ha dit que l'entitat estudiarà la possibilitat indicada per l'eurodiputat, que ha aconsellat a Acció Cultural presentar davant la Comissió Europea una petició d'investigació sobre si el tall d'emissions de TV3 al qual s'ha vist obligat arran de les multes imposades pel govern valencià estaria vulnerant directives europees en matèria de llibertat d'expressió i drets lingüístics.

Aquesta petició s'afegeix a la que aquest dilluns anunciava l'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras de demanar empara a les institucions europees en el tancament de TV3 al País Valencià i el registre d'una pregunta parlamentària instant la Comissió Europea a obrir una investigació sobre el tancament de les emissions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.