Comunicació

ZP es renta les mans

“No col·loquin sobre el govern espanyol un problema que és dels territoris”. L'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero es nega a prendre cap iniciativa en relació a l'apagada de TV3 al País Valencià imposada pel president Francisco Camps. Ahir, el portaveu d'ERC, Joan Ridao, va intentar que el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, es posicionés sobre el conflicte i aportés alguna solució i va topar amb una paret: “Li repeteixo, i vostè m'entén molt bé, que això que planteja se situa dins el marc de l'autogovern de les comunitats, i ho han de resoldre elles”.

Espai radioelèctric escàs

Era la primera vegada que un membre del govern espanyol es pronunciava al Congrés després del darrer i definitiu estirabot de la Generalitat valenciana per esborrar qualsevol signe de la televisió pública catalana al seu territori. I la resposta va ser la d'altres vegades: “Que s'entenguin els governs”. Jáuregui afegia que, de fet, “no hi ha cap raó tècnica ni legal” perquè de manera recíproca es pugui rebre el senyal de TVE i Canal 9 als dos territoris. Perquè el que no farà l'executiu espanyol és usar el seu espai radioelèctric per garantir la televisió catalana al País Valencià, “perquè és molt escàs” i el tenen destinat
a la telefonia mòbil.

Aquests arguments no van convèncer Joan Ridao, que prèviament havia denunciat que l'executiu espanyol “s'amaga” i “bloqueja una iniciativa legislativa popular” de televisió sense fronteres. El republicà va aprofitar també per denunciar la paradoxa que a Alzira s'hi pugui veure Al Yazira i no TV3, alhora que comparava Francisco Camps amb Silvio Berlusconi per intentar tapar els seus assumptes judicials atiant un cop més la “catalanofòbia”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.