Comunicació

Protesta per l'apagada de TV3 davant les Corts valencianes

Convocats a través de les xarxes socials els manifestants han demanat la dimissió de Camps

La policia identifica un grup d'assistents que portaven pancartes ja que l'acte no comptava amb autorització.

Centenars de manifestants han reclamat aquest dijous al vespre a les portes de les Corts Valencianes el restabliment de les emissions dels canals de la televisió pública catalana al crit de “Volem TV3'”. Convocats a través de les xarxes socials, els manifestants han demanat la dimissió del president valencià amb consignes com “Camps dimissió” o “el president a Picassent!” (referint-se al municipi que acull una presó).

L'acte ha estat convocat a través de les xarxes socials per la Plataforma Valenciana Televisió de Catalunya com una “quedada d'amics davant les Corts Valencianes per la llibertat”. La concentració, que no estava autoritzada, ha provocat que la policia identifiqués un grup d'assistents que portaven pancartes. Se'ls ha requerit si eren els organitzadors, fet que els identificats han negat.

En paral·lel, i a la mateixa hora, s'havia convocat una concentració de dolçainers. L'acte ha anat concentrant centenars de persones i ha tingut un dels seus punts àlgids quan un grup de diables ha encès la pólvora, iniciant un correfoc.

Aquest no ha estat l'únic acte de protesta d'aquest dijous a València. Al matí, centenars d'estudiants convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans s'ha concentrat a les portes de la facultat de Filologia Catalana per demanar el restabliment de les emissions. Els estudiants de l'escola politècnica Superior de Gandia (Safor) han protagonitzat un acte semblant també aquest dijous.

Aquests mateix vespre hi havia convocades dos concentracions més, a la plaça major de Nules (Plana Baixa) i a la plaça de l'Ajuntament de Pego (Marina Alta). Divendres, Xàtiva (Costera) i Sueca (Ribera Baixa) acolliran noves concentracions en protesta pels talls de TV3 al País Valencià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.