Comunicació

Castelló demana TV3

Els tres grups polítics representats a l'Ajuntament de Castelló –PP, PSPV-PSOE i Bloc—, governat pel popular Alberto Fabra, van aprovar per unanimitat en el ple d'ahir una declaració institucional en què s'insta la Generalitat Valenciana a arribar a un acord de reciprocitat amb el govern català per tal que TV3 es puga veure al País Valencià.

La iniciativa representa un presa de posició clara del PP de la ciutat contra el govern de Francisco Camps, també del PP, últim responsable de la fi de les emissions.

El consistori igualment va instar el govern espanyol a habilitar un múltiplex addicional de TDT al País Valencià per facilitar la reciprocitat. L'Ajuntament, fins i tot, va anar més lluny i va demanar a l'executiu de Zapatero que desbloquege la tramitació de la iniciativa legislativa popular (ILP) Televisió Sense Fronteres, impulsada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Aquesta no era la primera vegada que l'Ajuntament de Castelló es pronunciava majoritàriament a favor de TV3. Una altra moció en el mateix sentit va ser aprovada per unanimitat a l'octubre, a proposta del Bloc.

Precisament el portaveu del Bloc, Enric Nomdedéu, va felicitar el PP i el PSPV i els va convidar a participar en la manifestació que tindrà lloc dissabte a la capital de la Plana per a rebutjar el tancament de les emissions.

Ja de vesprada, centenars de persones es van concentrar, una vegada més, a València, en aquesta ocasió a la seu de les Corts. En un ambient festiu –la convocatòria va ser feta per un grup de dolçainers–, els assistents van relacionar en les seus consignes l'apagada de TV3 amb la imputació de Camps en el cas Gürtel. A l'inici de la protesta, que es va desenvolupar sense incidents, la policia va identificar dos joves que es disposaven a desplegar una pancarta, amb l'argument que la protesta no havia estat comunicada a la Delegació del Govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.