Comunicació

Camps no vol dialogar amb Mas sobre TV3

El govern valencià va tancar ahir gairebé totes les portes a una recuperació de les emissions de TV3. La portaveu de l'executiu, Paula Sánchez de León, va rebutjar l'oferta de reciprocitat entre Canal 9 i TV3 llançada pel president Artur Mas, que es reunirà amb Francisco Camps a l'abril.

“En cap cas és un tema que crec que haja de ser tractat pels dos presidents, perquè només interessa 2.000 o 3.000 ciutadans en aquesta comunitat”, va afirmar Sánchez de León l'endemà que el PP de Castelló reclamara en una declaració institucional la tornada de les emissions.

La portaveu va vincular la reciprocitat a l'assignació d'un tercer múltiplex digital per al País Valencià, una possibilitat que depèn del Ministeri d'Indústria, fins ara refractari a una nova concessió.

Igualment, Sánchez de León va desautoritzar l'executiu català per haver fet costat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en aquesta polèmica. “No està autoritzat, el govern de Catalunya ni cap altra entitat o fundació cultural, per invocar la llibertat per justificar les emissions de TV3, perquè fan absoluta demagògia”, va subratllar.

En tot cas, la portaveu no descarta “tractar” la qüestió de la reciprocitat amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, a qui ha demanat una reunió, i no per estrènyer els vincles dels dos territoris, sinó per exposar-li les seves queixes respecte al contingut d'una web oficial, Culturcat.cat, que, segons el govern valencià, representa una “ingerència” en “les senyes d'identitat valencianes”.

Per la seua banda, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va convidar els catalans a fer autocrítica respecte al País Valencià a propòsit de les emissions de TV3, tot i que va demanar a Camps que “rectifiqui”.

Mentrestant, les apel·lacions a la tornada de TV3 van continuar produint-se ahir, com ara la que va fer pública l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, i a Brussel·les, l'eurodiputat socialista Andrés Perelló va instar la Comissió Europea a pronunciar-se contra la maniobra de Camps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.