Comunicació

Crida desesperada

Acció Cultural del País Valencià demana col·laboració econòmica urgent per fer front a les multes imposades pel govern de Camps per les emissions de TV3

ACPV no espera cap ajuda directa del govern d'Artur Mas, tot i les bones relacions

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) viu moments crítics precisament l'any que celebra el seu 40 aniversari. Entre la darreria de maig i la primeria de juny, l'entitat presidida per Eliseu Climent ha de reunir, sota amenaça d'embargament, 800.000 euros per pagar dues multes imposades per la Generalitat Valenciana per les emissions de TV3. L'associació ha emès bons d'ajuda i ha obert dos comptes per recaptar els diners de les sancions amb aportacions populars. Fins ara, només n'ha aconseguit 180.000 euros.

La gran majoria d'aquestes contribucions provenen del País Valencià, malgrat que unes altres iniciatives promogudes per ACPV han trobat en Catalunya el territori més receptiu, com ara amb motiu de la recollida de signatures de la ILP Televisió Sense Fronteres.

Tot i l'emergència del moment i les bones relacions que ACPV ha mantingut amb els diferents governs de la Generalitat de Catalunya –traduïdes en importants subvencions–, l'entitat no espera cap ajuda directa del govern d'Artur Mas en aquesta conjuntura. “El govern català encara no ha fet ni els pressupostos”, va justificat ahir el coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, preguntat per aquest diari.

L'entitat ha recorregut a unes altres vies de finançament a partir de les quals espera un “augment substancial” de les aportacions, especialment de la crida llançada a associacions, partits i sindicats. També hi ha instat els artistes que col·laboren mitjançant la donació d'obres. Fins i tot, s'ha posat a la venda un àlbum fotogràfic amb imatges de la manifestació del 16 d'abril, la de l'actuació de Llach.

ACPV tem per la seua desaparició, un fet que, si es produís, “seria molt greu”, segons Gisbert. “Afectaria no només la llengua i la cultura, sinó la defensa dels valors democràtics”, va afegir el coordinador de l'entitat.

D'altra banda, el portaveu del govern català, Francesc Homs, va admetre ahir que la relació amb la Generalitat Valenciana “s'ha refredat” després del tancament de les emissions de TV3.

Editorial conjunt de la premsa

Diversos mitjans de Catalunya, entre els quals es troben l'Avui i El Punt, publiquen en les seues edicions digitals i de paper d'avui un editorial conjunt en què es demana “una donació solidària” a favor d'ACPV per fer front al pagament de les multes per les emissions de TV3 al País Valencià. La iniciativa està promoguda per la Federació Llull, que agrupa, a més d'ACPV, Òmnium Cultural i l'Obra Cultural Balear, i la Fundació Puntcat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.