Comunicació

La reciprocitat entre TV3 i Canal 9, més a prop

La polèmica per la reciprocitat d'emissions entre TV3 i Canal 9 podria arribar a la seua fi després de l'estiu. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va reunir dimarts passat amb el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, per sol·licitar que el govern espanyol alce el vet a la tramitació de la iniciativa legislativa popular Televisió sense fronteres imposat el mes de setembre passat.

Jáuregui es va comprometre que el govern espanyol alçaria el vet en “un futur immediat”. Això vol dir que se sotmetria a la votació de presa en consideració al Congrés pel setembre. “Si el resultat és positiu, s'iniciarà, doncs, el procés de tramitació de la ILP”, explica el president d'ACPV, Eliseu Climent.

Aquesta ILP, signada per més de 650.000 persones, impulsa l'espai de comunicació de les llengües catalana, basca i gallega i té com a objectiu bàsic garantir la recepció directa de les emissions de ràdio i televisions autonòmiques realitzades en les llengües incloses en l'àmbit de protecció de la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries a les altres comunitats autònomes amb les quals es comparteix llengua. “En el nostre cas, açò suposaria la reciprocitat total en les emissions de les televisions i ràdios públiques catalanes i valencianes”, subratlla Climent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.