Comunicació

El govern espanyol alça el vet a la ILP per TV3

El govern espanyol, com es va comprometre a fer davant Acció Cultural del País Valencià (ACPV) el ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, va desbloquejar el 18 de juliol la tramitació al Congrés dels Diputats de la iniciativa legislativa popular (ILP) Televisió sense fronteres, decisió que va transcendir ahir.

La seua aprovació per les Corts espanyoles permetria l'intercanvi de senyals de televisió sense restriccions en territoris que comparteixen la mateixa llengua. La proposta se sotmetrà a la presa en consideració dels diputats a partir del 13 de setembre.

La ILP és l'aposta d'ACPV per resoldre definitivament el conflicte de les emissions de TV3 al País Valencià, cancel·lades per l'entitat d'Eliseu Climent al febrer amb motiu de les fortes sancions imposades per la Generalitat, llavors presidida per Francisco Camps.

L'associació s'oposa a la concessió d'un nou múltiplex –el tercer– al govern valencià per fer efectiva la reciprocitat entre Canal 9 i TV3 perquè aquesta circumstància faria augmentar el marge de discrecionalitat en matèria de comunicació del PP, que ha poblat la graella valenciana de televisions afins. El nou president de la Generalitat, Alberto Fabra, sí és partidari del retorn de TV3, però amb la fórmula del tercer múltiplex.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.