La Generalitat se sent legitimada per liderar l'apagada analògica arran de les incidències de la primera fase

Opina que el procés hauria estat més fàcil fet des de Catalunya i no des de Madrid

Abans de començar el procés de trànsit cap a la TDT, la Generalitat ja reclamava tenir totes les competències a Catalunya, però després d'aquesta primera apagada analògica, liderada des del govern estatal, Carles Mundó encara està més convençut que el procés hauria estat més fàcil si s'hagués fet des de Catalunya. Si Madrid acceptés la proposta, la Generalitat podria tenir les competències de les dues properes apagades. La primera començarà el 31 de desembre i la segona, el 3 d'abril, gairebé coincidint amb l'apagada total a l'Estat espanyol, que serà el 10 d'abril, en què desapareixerà la televisió analògica per sempre.

Incidències previsibles

En la comissió de Cultura, en la qual va comparèixer ahir davant dels grups parlamentaris, el secretari de Mitjans de Comunicació va fer un balanç positiu de l'apagada, que va tenir incidències «previsibles» i de «caràcter puntual», en paraules seves. Des de l'oposició, el PP va remarcar que queden zones fosques al territori on s'ha produït l'apagada, una situació que Carles Mundó va reconèixer, i va donar com a alternativa la tecnologia del satèl·lit. Tot i això, el secretari de Mitjans de Comunicació va recordar que un 92% de la població ja té accés a la TDT nou mesos abans de l'apagada general i que un 85% de les llars hi estan connectades.

Municipis de la Selva

Segons Mundó, l'apagada s'hauria d'haver fet a partir dels centres emissors i els municipis de cobertura d'aquests centres, en lloc d'haver-ho fet per comarques, ja que els límits no coincideixen. A parer de la secretaria, aquest ha estat el principal error del ministeri, que, per exemple, no va tenir en compte fins a última hora vuit municipis de la Selva afectats pel tancament del centre de l'Alt Maresme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.