Els cinemes s'incorporen a www.elpunt.cat a partir de diumenge vinent

S'hi podrà consultar un fitxer de 30.000 pel·lícules

A través de l'àrea d'Agenda i del mòdul de Cinemes de la portada d'inici, l'usuari accedirà a la programació de cinemes de tots els pobles i ciutats de Catalunya que en disposin. En primera instància el web mostrarà a cada usuari l'oferta de cinema de la seva zona més propera, però a través d'uns mòduls de cerca podrà veure també la programació de qualsevol cinema de qualsevol població de Catalunya.

La informació sobre la programació anirà acompanyada de diferents seccions més temàtiques. Així, Estrenes mostrarà les pel·lícules que estan en exhibició d'estrena arreu del país. Notícies, les darreres informacions publicades al web sobre el món del cinema. Projeccions, les pel·lícules que s'estan projectant als cinemes de la zona amb un ventall de programació d'una setmana a la vista. A Sales de Cinema es podrà trobar la llista dels cinemes més propers i, prement sobre el nom de cada un, les dades de localització i de contacte del cinema i un mapa de Google per situar-lo. A la subsecció En Català, la relació de pel·lícules que s'estan projectant en llengua catalana. A Cartellera, la relació de pel·lícules que es projecten i les respectives fitxes tècniques. I a través dels cercadors de la Cinemateca, l'usuari podrà localitzar la fitxa de qualsevol de les 30.000 pel·lícules que són a la base de dades de cinema d'El Punt, incloses les fotografies, els cartells, les informacions i les crítiques elaborades sobre cada pel·lícula.

L'estructura de navegació per la subsecció de Cinema és circular, de manera que a través de cada pel·lícula és possible accedir a la fitxa, a les informacions publicades, als cinemes on la projecten i viceversa.

Un directori de webs i blocs poble per poble

Una altra de les novetats que Elpunt.cat posarà a l'abast dels usuaris és un directori d'enllaços de webs i blocs de cada localitat, al qual s'hi podrà accedir des de la subsecció de La Xarxa, a l'apartat de Serveis, o a través d'un mòdul destacat a la portada d'inici. Aquest directori –que es dirà, per exemple, Girona a la Xarxa– classificarà els enllaços en diferents apartats, tots relacionats amb l'activitat cívica i comercial de cada poble o ciutat: institucions, mitjans de comunicació, entitats educatives, culturals, polítiques, cíviques, religioses, etcètera. Inicialment, aquest directori només tindrà contingut en algunes localitats, a l'espera que els treballs d'indexació que estem fent s'acabin de completar. No obstant això, l'hem volgut obrir a tothom i afegir-hi un breu formulari a fi que els nostres usuaris ens puguin suggerir els enllaços que considerin més interessants a les respectives localitats.

Com capturar els titulars d'Elpunt.cat

També a partir del dia 2 d'agost, Elpunt.cat posarà a disposició dels usuaris diferents sistemes per capturar gratuïtament els titulars que desitgin i poder-los veure en el seu correu, en altres webs i blocs o en plataformes de personalització de gran popularitat com ara iGoogle. Aquests recursos els trobarà a l'apartat Ginys de l'àrea de Serveis i també a través d'enllaços a peu de pàgina. Els sistemes que s'ofereixen són els tradicionals RSS i ATOM i també els que permeten crear finestretes en què es poden veure els titulars dels temes escollits, bé d'un en un (Ticker i Flaix Informatiu), bé en blocs sencers.

Posant aquestes eines a disposició dels usuaris volem escurçar encara més la distància entre ells i l'actualitat i al mateix temps aconseguir que Elpunt.cat esdevingui una referència constant per a totes aquelles persones que volen estar informades permanentment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.