TV Girona «apaga» el sistema analògic i només es veu en TDT

El canal 42 l'ocupa l'emissió digital de Canal Català la Selva

El Ministeri d'Indústria va planificar que els canals locals de la Selva emetessin pel canal 42 des de repetidors dins de la seva zona, sense tenir en compte la realitat de la xarxa ja existent, que no inclou centres emissors a cada comarca. Canal Català la Selva, l'única televisió local en TDT que hi ha en funcionament a la comarca, va demanar permís per emetre des de Rocacorba. Així, des de Madrid s'ha obligat TV Girona a deixar lliure el canal 42. Segons va explicar el director de TV Girona, Àlex Martí, la mesura també els ha servit per copsar la implantació del canal local en TDT, que qualifica de «molt elevada», i per contribuir a la transició digital. El director del canal gironí va assenyalar que han rebut força trucades d'espectadors que es queixaven que no veien el senyal, però que se'ls va informar que podien veure'l si feien el canvi a la TDT. Àlex Martí va matisar que la majoria de trucades eren de persones grans. TV Girona, que emet en TDT des del Nadal de l'any passat, havia apostat per mantenir tots dos sistemes d'emissió, l'analògic i el digital, fins a l'apagada oficial. Canal Català la Selva, que fa vacances fins a l'1 de setembre, informa en un missatge enregistrat al seu telèfon que s'ha de sintonitzar en TDT, ja que ha apagat el senyal analògic.

Altres canals

Canal Nord, Empordà TV, Televisió sense Fronteres i el canal públic Canal 10 van començar les emissions en TDT a principi de juliol a través del canal 26 de la UHF des del repetidor de Rocacorba.

Novetats de la graella de tardor

El director de TV Girona, Àlex Martí, està dissenyant aquests dies la nova programació de tardor del canal local. De les novetats destaca la potenciació del programa Tots a la cuina, amb la incorporació d'un nou cuiner, Carlos Gallardo, responsable de l'Aula de Cuina de l'Alt Empordà, que s'afegeix als cinc existents. I l'edició de Tots a la cuina VIP, en la qual es convida un personatge popular a elaborar una recepta, passa de ser mensual a quinzenal. Àlex Martí es va mostrar molt satisfet del magazín culinari, ja que TV Girona l'exporta als canals locals de Lleida, Mataró, Vic i Reus. D'altra banda, el magazín diari Té de tot, presentat per Mima Garriga, esdevindrà un programa setmanal d'una hora i mitja a dues hores, i l'espai d'entrevistes Dones canvia a un format setmanal. Àlex Martí va destacar l'augment del nombre de visites a la web del canal, www.tvgirona.tv, amb una mitjana de 1.300, i la intenció és potenciar el mitjà a internet.

Pel que fa a Canal Nord –la productora de TV Girona s'encarrega d'elaborar-ne els continguts–, destaca l'estrena, el 15 de setembre, d'un informatiu amb entrevista que presentarà Lídia Vidal. També s'està donant forma a un magazín esportiu i a un espai de servei, L'hora de l'alcalde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.