Blanes decideix tirar endavant tota sola el consorci de la TDT pública local de la Selva marítima

L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, descarta entrar-hi per l'elevat cost econòmic

Trias va assenyalar ahir que els tres grups del govern, CiU, PDB i PP, havien acordat amb Esquerra que Blanes havia de «liderar el projecte de la TDT a la Selva». L'alcalde de Blanes va convidar altres ajuntaments a unir-se al consorci, que en un principi hauria d'englobar els altres dos municipis de la Selva marítima, Lloret i Tossa. Tot i així, i com que el consorci de la TDT local a la Selva interior està aturat, Trias també va invitar altres ajuntaments i el Consell Comarcal de la Selva a afegir-se a Blanes.

En tot cas, Trias va remarcar: «Si no ho volen, ho farem sols.» En els últims mesos havia crescut la preocupació entre els treballadors de la televisió municipal de Blanes, ja que a final d'any, amb l'apagada analògica, Televisió de Blanes deixaria de veure's si no es tirava endavant aquest consorci. De fet, EUiA-ICV havia iniciat una campanya de suport a Televisió de Blanes i els seus treballadors. Segurament el fet de disposar d'una televisió pública potent i d'una plantilla important de treballadors ha fet que Blanes hagi decidit tirar endavant tota sola aquest consorci per tal de salvar el seu mitjà públic.

El cas de Lloret és molt diferent, ja que la seva televisió sempre ha estat privada, i ja ha fet el salt a la TDT com a Canal Català la Selva. L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo (CiU), va afirmar ahir mateix que no veu clar entrar en aquest consorci perquè «és econòmicament inviable». Crespo reconeix que fins ara s'havien fet tots els passos necessaris per si decidien entrar en el consorci, com ara elaborar els estatuts, però que arribats en aquest moment no considera viable emprendre aquesta aventura.

En el cas de Tossa, ja fa temps que el consistori va evidenciar que no tenia interès a participar en la creació d'aquest consorci per l'elevat cost econòmic que tindria.

EL PROTAGONISTA

JOSEP TRIAS
alcalde de blanes
«Convidarem els altres ajuntaments i el Consell Comarcal de la Selva a constituir el consorci, però si no ho volen, ho farem sols»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.