Acció Cultural busca 500.000 firmes per a una llei que permeta veure TV3 al País Valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha presentat la Iniciativa Legislativa Popular que ha posat en marxa per forçar un canvi legislatiu en el Congrés dels Diputats que impedisca el veto a l'emissió de qualsevol televisió en un àmbit lingüístic comú.

La proposta és la resposta al tancament de repetidors de TV3 al País Valencià per part de la Generalitat i la imposició de sancions a la propietària d'aquests reemissors, la mateixa ACPV.

L'entitat necessita arreplegar 500.000 firmes perquè Corts espanyoles prenguen en consideració la proposta. El termini d'arreplega ja ha començat i s'allargà fins al 24 de març de 2010. El projecte legislatiu està basat en la Carta de les Llengües, que defén la necessitat de compartir mitjans de comunicació entre els territoris que tenen la mateixa llengua.

La iniciativa ja compta amb el suport d'alguns ajuntaments valencians com ara Gandia, Elx, Xixona, Onda i Callosa d'En Sarrià.

Els responsables d'ACPV, entitat impulsora de la iniciativa, han destacat que el projecte de llei no només pretén resoldre l'intent de tancament de TV3 al País Valencià, sinó que també vol aconseguir el reconeixement dels espais de comunicació català, basc i gallec.

«Ara va de bo»

L'escriptor Alfons Cervera, ha pres la paraula en l'acte de presentació de la campanya, en nom del conjunt de l'entramat cívic i associatiu que s'ha aplegat al voltant d'aquesta iniciativa encetada per Acció Cultural i ha manifestat que en aquesta ocasió s'hi veu un canvi substancial perquè es planteja des d ela perspectiva de les solucions i no des del conflicte. També li veu camí de sortida al fet que l'estructura social estiga al darrere perquè a més de l'adhesió que han mostrat, sembla que en aquesta ocasió hi ha una clara voluntat d'arribar a bon port i la visibilitat és possible.

Adhesions

Presidents de la Generalitat

Josep Lluís Albinyana (fou president del Consell Preautonòmic del País Valencià), Pasqual Maragall i Jordi Pujol.

Comissió Promotora

Enric Solà, Mercè Teodoro, Vicent Martínez Sancho, Antoni Pérez Gil

Artistes i intel·lectuals

Andreu Alfaro, Joan Genovés, Carles Santos, Xavier Mariscal, Manuel Vicent, Enrique Cerdán Tato, Joan Francesc Mira, Ferran Torrent, Alfons Cervera.

Federació Llull

Jordi Porta (Òmnium Cultural), Jaume Mateu (Obra Cultural Balear), Eliseu Climent (Acció Cultural).

Polítics

Joaquim Puig, Enric Morera, Marga Sanz, Mònica Oltra, Agustí Cerdà, Joan Francesc Peris, Fèlix Pons, Josep Bevià, Ferran Villalonga.

Sindicalistes

Francesc Molina, Conrado Hernández Más, Vicent Mauri.

Món associatiu

Antoni Pardiñas, Enric Valero, Salvador Torres, Denis Solaz.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.